Skip to content

 Hoe werkt een kindercoach? 

Wat kunt u verwachten als u met uw kind bij een kindercoach komt? Uw kind heeft kwaliteiten, talenten en mogelijkheden en deze zijn mogelijk ‘ondergestofd’. Hoe kan de zon weer gaan schijnen…..Samen gaan we aan de slag om deze kwaliteiten, talenten en mogelijkheden te gebruiken in de levenslessen die op het pad van uw kind komen.

Een kind heeft emoties. Emoties die de reden kunnen zijn dat een kind ‘dichtslaat’, onzeker wordt, boos of verdrietig reageert op vele dingen. Hoe moet je daar nu mee omgaan? Deze emoties kunnen met namen de ouders erg raken waardoor de kans bestaat dat je je kind niet meer kan bereiken. Voor mij, als ‘buitenstaander, is het dan net wat gemakkelijker om samen met uw kind te kijken naar daar waar ‘de schoen wringt’. Niets is raar of vreemd voor mij. Een kindercoach kijkt achter het gedrag wat een kind laat zien.

Tijdens een intake gesprek krijgen u en uw kind alle gelegenheid om uw verhaal te vertellen en spreken we samen af wat de volgende stap zal zijn.

Samen gaan we bij de sessies die hierop kunnen volgen aan de slag. Samen gaan we op reis door de ontdekkingswereld die in uw kind aanwezig is. Waar kunnen we nog stappen maken? Wat kan worden versterkt en wat is misschien helemaal zoek. Geen kind is hetzelfde en zodoende ligt er ook geen vast concept klaar over hoe we aan de slag gaan. Ieder kind is uniek.

In de opvang komen de kinderen overdag een of meerdere dagen bij mij en kan ik er gemakkelijker op in springen als er vragen leven bij de kinderen en/of ouders. Er zijn voor diverse leeftijden activiteiten om te doen waarbij ik op speelse wijze kan inspringen op dat wat er leeft. Hierdoor kan ik snel schakelen en is het mogelijk vlot te reageren op eventuele vragen die er leven bij kinderen en/of ouders.

Bij jonge kinderen is het vaak zo dat zij de thuissituatie spiegelen en is directe coaching van de kinderen wat minder gebruikelijk. Er bestaat dan de mogelijkheid dat ik bij ouders thuis kom en we samen op weg gaan om te kijken wat het is dat u kind laat zien en welke hulp mogelijk is. Ook hier zijn mooie werkvormen voor.

Bij kinderen vanaf ongeveer 8/9 jaar kan ik met het diverse spellen al vele vragen boven water krijgen. Dit zijn waardevolle spellen met vragen en opdrachten.

Er is zoveel mogelijk. Tekenen, knutselen, muziek beluisteren of zelf toneel spelen, kleien, verhalen schrijven, massage geven over bijvoorbeeld het weer, filosoferen, praten, wandelen, stokken maken, moodboard maken enz enz. Alles draagt bij aan het versterken van de kwaliteiten die uw kind in zich heeft en waardoor uw kind het zelfvertrouwen weer terug vindt. De eventuele boosheid verdwijnt, wordt rustiger, piekert niet meer zo en de blijheid en vrolijkheid keert weer terug.

De aandacht is helemaal voor uw kind. Een kind dat in de opvang bij mij is heeft ook al deze mogelijkheden tot zijn/haar beschikking.

Back To Top