Skip to content

Over Ons 

Mijn naam is Daphne en ik ben getrouwd met Rob. Mijn liefde en aandacht gingen altijd al naar kinderen vanaf zeer jonge leeftijd al. Bijzonder vond ik altijd weer hoe kinderen reageerden op alles wat ze in hun leven zien en meemaken. De onbevangenheid van kinderen is prachtig om te zien. Kinderen reageren zo mooi als je interesse in ze toont en ze laat voelen dat je van ze houdt. Daardoor heb ik keuzes gemaakt in mijn leven die altijd weer met kinderen te maken hadden. Hoe kan ik kinderen het gevoel geven dat ze belangrijk zijn, dat ze mogen zijn die ze zijn? En hoe kan ik het zelfvertrouwen helpen versterken?

Kinderen die heel veel aandacht vragen omdat ze zo graag gehoord en gezien worden. Kinderen die heel luidruchtig kunnen zijn, of erg druk. Ze kunnen bij alles hulp vragen, terwijl ze het eigenlijk zelf kunnen. Kinderen die heel erg boos kunnen worden of misschien juist heel angstig. Alles kan ’te’ zijn.

De stempels kunnen op deze kinderen neder dalen terwijl ze gewoon aandacht, liefde willen om hun leven te leven met alle levenslessen die daarbij kunnen horen.

© Kinderopvang 'T Vlaggetje - Daphne

Soms ontstaan er tijdens de opvangperiode vragen omtrent het gedrag van kinderen en waarbij ouders dan graag wat hulp en aandacht krijgen. Ik wil ouders en kinderen daarin graag begeleiden en kijken of we ze weer op het juiste spoor kunnen krijgen. Ik wil ze de rust in hun lijf weer terug geven, de negatieve spiraal doorbreken die je soms kunt voelen.

Daarom ben ik ook meerdere opleidingen omtrent kindercoaching gaan volgen om ouders te helpen achter het gedrag wat een kind vertoont te kijken. Jonge kinderen spiegelen ook vaak hun ouders en het is mooi als ik daar dan bij kan helpen en dit gedrag wat niet wenselijk is, om te buigen naar wenselijk gedrag.

Ik heb veel ervaring met kinderen. Op 2 oktober 1995 ben ik begonnen met Kinderopvang ’t Vlaggetje, een kinderopvang aan huis waar kinderen met liefde, vertrouwen, veiligheid en respect worden opgevangen en altijd terecht kunnen met alle vragen die ze hebben. Ook ouders kunnen met vragen terecht, want bij geen enkel kind lag de beschrijving in de wieg.

Om goed bij te blijven in mijn vak, volg ik regelmatig bijscholing op het gebied van het begeleiden en verzorgen van kinderen en op het gebied van kindercoaching.

Om de baby’s in de kinderopvang een goede begeleiding te geven, heb ik ook de opleiding “zicht op baby’s” behaald. Een erkende LKK opleiding om goed met baby’s om te gaan.

Ieder jaar volg ik Meldcode kindermishandeling en  kinderEHBO. Dit om zo goed mogelijk bij te blijven en alert te zijn. Tevens behaal ik ieder jaar de Summerschool voor gastouders. Dit is een training op diverse gebied van gastouderopvang waarbij de gastouder weer even wat puntjes op i krijgt online.

In mei 2023 heb ik via de Kinderthuiszorg ook een aanleertraject gevolgd voor kinderen met diabetes type 1. Ik mag nu ook zelf spuiten en bloedprikken bij deze kinderen. Ieder jaar moet ik dit weer opnieuw doorlopen. Op deze wijze kan ik ook kinderen met diabetes type 1 opvangen en kunnen zij naar een gewone kinderopvang i.p.v naar een medisch kinderdagverblijf te moeten.

En wordt het kind wat groter en de vragen wat groter dan ben ik gelukkig ook in het bezit van een meerjarige studie Kindercoach met diploma, dus……waar kunt u terecht voor hulp?

Nou, ‘Daaroo, bij die kindercoach’……..en gastouder

We zijn ook te vinden op Social Media!

Facebook
LinkedIn_icon.svg

Ik ben aangesloten bij:

Back To Top